Echipa profesionala de reparatii & montaj acoperisuri

0722 758 434

Ing. Cristian

Lun-Vin:08:00-18:00

Progam

Reprezintă sau nu șindrila bituminoasă o alegere corectă pentru acoperișul tău

Când vine vorba de șindrila bituminoasă, românii sunt destul de sceptici. De obicei, ea nu este aleasă pentru acoperișurile locuințelor, ci mai degrabă pentru construcții anexe. Totuși, în SUA și Canada este utilizată de decenii întregi, fiind una dintre cele mai practice și mai economice soluții de învelire și protecție pentru acoperișuri.

Reprezintă sau nu șindrila bituminoasă o alegere corectă pentru acoperișul tău? La această întrebare îți răspundem astăzi. Vei descoperi în acest articol avantajele acestei învelitori, dar și informații cu privire la montajul corect și pregătirea inițială a acoperișului.

Ce este șindrila bituminoasă?

După cum am enunțat și mai sus, șindrila bituminoasă este una dintre cele mai practice și mai economice modalități de a înveli și proteja acoperișul unei construcții. Cele mai multe locuințe din SUA sunt învelite cu șindrilă bituminoasă. Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Raportul foarte bun calitate preț.

Cum arată șindrila bituminoasă? Din ce este făcută?

Despre șindrila bituminoasă trebuie să știi că se găsește sub formă de plăci și este extrem de flexibilă, comparativ cu alte tipuri de învelitori. Ea este fabricată din fibră de sticlă, nisip, polietilenă și ardezie, bitum oxidat sau piatră vulcanică.

Pe piața din România și nu numai vei găsi 3 tipuri de șindrilă bituminoasă, după cum urmează:

  • hexagonală;
  • dreptunghiulară;
  • sub formă de solzi.

Care sunt avantajele șindrilei bituminoase?

Noi, Best Acoperiș, firma de montaj și reparatii acoperisuri pe zona București-Ilfov, îți putem prezenta cel mai bine avantajele șindrilei bituminoase deoarece lucrăm cu ea. Există români care o aleg și ar trebui ca și tu să te numeri printre ei dacă vrei o învelitoare de calitate care să nu producă o mare gaură în bugetul familiei.

Revenind, iată care sunt avantajele șindrilei bituminoase:

  • izolează foarte bine termic, astfel încât nu se pierde căldura la nivelul acoperișului;
  • este economică și nu prezintă criterii speciale de întreținere;
  • este flexibilă și foarte ușor de instalat;
  • protejează acoperișul de îngheț și umezeală;
  • potrivită pentru toate formele de acoperiș;
  • prezintă o rezistență mare la UV, intemperii și condiții meteo extreme;
  • este impermeabilă, ușoară și nu pune mare presiune pe structura acoperișului;
  • trece cu brio testul timpului, fiind rezistentă chiar și câteva decenii.

Ce dezavantaje are șindrila bituminoasă?

Există și câteva dezavantaje despre care noi, firmă de montaj și reparații acoperișuri, vrem să îți vorbim. Iată mai exact despre ce este vorba:

  • nu este prietenoasă cu mediul înconjurător;
  • este ușor inflamabilă;
  • nu este cea mai atrăgătoare opțiune din punct de vedere estetic;
  • are o durată de viață mai mică, comparativ cu țigla metalică de exemplu.

Care sunt etapele montării șindrilei bituminoase?

Ține minte că noi te putem ajuta atât cu montajul șindrilei bituminoase, cât și cu eventuale reparații, acolo unde este cazul. Dacă ai cumpărat toate cele necesare pentru montarea șindrilei bituminoase, iată care sunt pașii după care se va realiza montajul nostru:

1.    Pregătirea suportului pentru montarea șindrilei bituminoase

Ne vom asigura că astereala este netedă și foarte bine uscată. Astereala se recomandă a fi confecționată din scânduri drepte, OSB sau un placaj de calitate superioară. Ea se fixează în zig-zag, însă atenție: trebuie să aibă o susținere cât mai bună pe căprior, iar lemnul trebuie tratat înainte.

2.    Instalarea foliei hidroizolante

Vom fi atenți la montajul foliei hidroizolante, astfel încât să nu existe denivelări.

3.    Hidroizolația doliilor

Ce este dolia? Dolia este spațiul dintre două muchii ale acoperișului și poate fi închisă sau deschisă. Pentru izolarea doliilor, se aplică o membrană izolantă ce se suprapune cu membrana de pe astereală pe circa 15 cm.

4.    Protejarea streșinilor

Vom monta un profil metalic pentru streșini și o bandă de pornire pentru a face o hidroizolație suplimentară. Banda de pornire o putem face din șindrilă, tăind partea acoperită cu ardezie.

5.    Fixarea șindrilei bituminoase

Vom începe cu baza de montare din partea de jos a acoperișului și ne îndreptăm spre partea de sus unde fixăm șindrila. La montaj se folosește adeziv special pentru șindrilă și cuie. Șindrilele trebuie tăiate cu cuttter-ul și apoi fixate de la baza acoperișului spre capete.

Ultima etapă din montaj este fixarea șindrilei în dolii. Aceștia sunt doar pașii după care se realizează montajul, deci nu țin loc de instrucțiuni pentru o astfel de intervenție.

Pune în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele șindrilei bituminoase și gândește-te serios dacă merită sau nu titlul de învelitoare perfectă pentru acoperișul tău!

 

Formular ofertă

Completează formularul iar noi vom reveni în scurt timp cu oferta!

Call Now ButtonSună acum