Echipa profesionala de reparatii & montaj acoperisuri

0722 758 434

Ing. Cristian

Lun-Vin:08:00-18:00

Progam

Cum se montează țigla metalică – etape de execuție

Lucrările de montaj țiglă metalică sunt destul de dificile pentru orice constructor. Să nu mai vorbim despre cei fără experiență, cărora le-ar putea fi chiar imposibil să ducă la bun sfârșit o astfel de lucrare.

Recomandat este ca pentru proiecte mari să contactezi montatori profesioniști. Însă, dacă vorbim despre proiecte mici, etapele de execuție din cadrul acestui articol ar putea să îți fie suficiente pentru a le duce la bun sfârșit. Depinde de cât de familiarizat ești cu acest domeniu pentru a înțelege pe deplin informațiile de mai jos. Totuși, pentru a fi sigur că nu vei da greș, pentru punerea în practică a tuturor etapelor, recomandăm să iei legătura cu experți în domeniu.

Cum se montează țigla metalică pas cu pas

1.    Realizarea proiectului

În primul rând, asigură-te că ai toate uneltele necesare la îndemână. Începe să schițezi toate detaliile tehnice ale proiectului pentru a putea determina cantitatea de materiale necesare.

De obicei, proiectele tehnice în construcții sunt executate de ingineri și arhitecți avizați. De asemenea, aceste proiecte detaliază nu doar forma acoperișului, ci și cantitățile de materiale necesare, dar și tipul acestora.

2.    Îndepărtarea vechii învelitori

Acest pas trebuie urmat, după cum probabil ți-ai dat seama, doar în cazul în care proiectul presupune înlocuirea vechii învelitori. Se demontează cu atenție fiecare element, fără a deteriora structura de rezistență a acoperișului.

3.    Inspectarea suprafețelor

Integritatea structurii de rezistență trebuie verificată cu atenție, înainte de a executa montaj tigla metalica. Cum faci acest lucru? La șarpantele din lemn, asigură-te că nu au fost afectate de apă sau de termite. În cazul în care observi nereguli, trebuie să efectuezi reparații, iar abia apui să începi montajul țiglei metalice.

4.    Montarea foliei anticondens

Folia anticondens sau folia impermeabilă trebuie întinsă pe toată suprafața asterelii. Fixarea sa trebuie realizată de la streașină către coamă și perpendicular pe căpriori. Se recomandă prinderea cu ajutorul cuielor sau a holșuruburilor, direct în căpriori.

5.    Montarea țiglei metalice

Iată-ne ajunși la cel mai important pas și anume montarea țiglei metalice. De cele mai multe ori, plăcile sunt prevăzute cu instrucțiuni de montare, dar și cu sisteme de prindere și îmbinare pentru ca montajul să fie mai ușor.

Iată care sunt principalii pași de urmat atunci când vrei să montezi țiglă metalică:

  • montarea cârligelor pentru susținerea jgheaburilor;
  • montarea șipcilor verticale care ajută, printre altele, la fixarea foliei anticondens;
  • montarea șipcilor orizontale peste cele verticale;
  • montarea tiglei metalice de la baza din partea dreaptă a acoperișului;
  • fixarea plăcilor de țiglă în cuie sau holșuruburi;
  • intercalarea țiglelor parazăpezi și a celor de aerisire;
  • montarea elementelor pentru coamă.

6.    Montarea sistemului pluvial

Pentru a te bucura de un acoperiș 100% funcțional, acesta trebuie să fie dotat cu sistem pluvial. Experții în domeniu recomandă cuplarea elementelor de scurgere direct la sistemul de canalizare, în cazul în care dispuni de unul.

De ce materiale și unelte ai nevoie pentru a monta o învelitoare din țiglă metalică?

Începem cu lista uneltelor necesare. Așadar, este vorba despre:

  • foarfecă de tablă (atât dreaptă, cât și circulară) pentru a tăia țigla metalică;
  • echipamente de protecție pentru lucrul la înălțime în siguranță;
  • șurubelniță, de preferat electrică, pentru fixarea rapidă a țiglei;
  • instrumente de măsurat: echer, ruletă, riglă, nivelă și nu numai;
  • fierăstrău, de preferat electric, pentru debitarea cherestelei;
  • ciocan, cutter, clește, capete de șurubelniță și alte elemente asemenea.

 

Continuăm cu lista materialelor necesare. În primul rând, ai nevoie de cherestea. De ce? Ei bine, structura de rezistență a unui acoperiș, reprezentată de căpriori, coamă, pene, coșoroabe, popi, contrafise și astereală, se realizează din lemn. Doar astereala poate fi realizată din scândură sau plăci OSB la nevoie.

Urmează apoi achiziționarea foliei de protecție anticondens și a învelitorii, în cazul nostru, țigla metalică. Piața îți pune la dispoziție o mulțime de alternative la capitolul culoare, așa că este imposibil să nu găsești țiglă metalică întocmai pe placul tău.

Continuăm cu toate elementele necesare pentru crearea unui sistem pluvial 100% funcțional. Acesta are rolul de a drena apa și zăpada de pe acoperiș, fără a afecta structura de rezistență a acestuia sau pereții casei. Termoizolația acoperișului este opțională. În cazul în care vrei să o implementezi, vei avea nevoie de vată minerală, fiind cel mai folosit material în România.

Acestea fiind spuse, ce spui, te descurci să montezi o învelitoare din țiglă metalică de unul singur? Dacă nu ești sigur, ia cât mai curând legătura cu noi!

Formular ofertă

Completează formularul iar noi vom reveni în scurt timp cu oferta!

Call Now ButtonSună acum