Echipa profesionala de reparatii & montaj acoperisuri

0722 758 434

Ing. Cristian

Lun-Vin:08:00-18:00

Progam

Ce particularități trebuie să prezinte acoperișul perfect pentru locuința ta

Una dintre cele mai dificile părți în procesul de finalizare a unui proiect de casă este alegerea acoperișului. Acesta trebuie să fie perfect pentru locuința ta, astfel încât să te protejeze de intemperii și schimbările de temperatură.

Este cazul ca cineva să pună punctul pe i și să enumere toate particularitățile pe care trebuie să le prezinte un acoperiș de calitate. Acest articol întocmai acest lucru va face pentru ca tu să te bucuri că ai investit bani într-un acoperiș de calitate.

Ce teste trebuie să treacă un acoperiș pentru a fi considerat de calitate?

Pe piață există atât materiale ieftine, cât și materiale scumpe, cu care îți poți face un acoperiș de calitate. Totuși, pentru a fi sigur că ai ales materialul corect, cel mai bine te consulți cu o firmă de montaj acoperis din Bucuresti sau din orașul tău. Nu doar că îți poate oferi cele mai bune sfaturi, ci te poate ajuta cu servicii profesionale de montaj de care, crede-ne, ai nevoie ca de aer.

Trebuie să privești investiția în acoperiș drept o investiție pe viață. Dacă încerci să faci economii la bani și să alegi cele mai slabe materiale și firma cu cel mai mic tarif, atunci vei plăti mult în anii care vin, atunci când te vei confrunta cu fel și fel de probleme.

Revenind, hai să vedem care sunt testele pe care un acoperiș de calitate le va trece cu ușurință.

Testul de rezistență al acoperișului

Acoperișurile își arată adevărata rezistență iarna, atunci când trebuie să suporte greutatea zăpezii, să protejeze de ger, de vânt, iar apei să nu îi permită să se infiltreze în casă.

Dacă locuiești într-o zonă cu ninsori abundente, cel mai bine este să optezi pentru un acoperiș în pantă, cu cât mai multe burlane, jgheaburi și cuve pentru colectarea și evacuarea apei. Atunci când iei legătura cu firma de montaj acoperiș ce se va ocupa de lucrarea ta, solicită mai multe informații cu privire la importanța unui număr mai are de elemente de drenare a apei și reziduurilor de pe acoperiș.

Testul termic al locuinței

Confortul termic pe care îl resimți în propria locuință este influențat extrem de mult de calitatea acoperișului. Din nou ajungem la discuția despre materialele ieftine folosite la construcția acoperișului. Dacă faci rabat de calitate, vei avea cheltuieli mai mari cu facturile pe timpul iernii.

Cu cât acoperișul este mai rezistent, prezintă o capacitate mai bună de izolare, și locuința va păstra mai bine căldura iarna, iar vara va ține răcoare. Totuși, să nu uităm că un acoperiș rezistent, cu o capacitate bună de izolare, este cel montat de profesioniști deci, din nou, alege cu grijă firma de acoperișuri cu care vei colabora.

Testul duratei de viață a acoperișului

Cu cât lucrarea este mai bine executată, cu atât acoperișul va fi mai rezistent și va trece cu brio testul timpului. Însă orice material își mai pierde din proprietăți odată cu trecerea anilor, deci s-ar putea să mai ai nevoie de anumite înlocuiri.

Important de știut este că există acoperișuri care pot rămâne intacte și peste 50 de ani, atât timp cât sunt montate de o echipă de profesioniști, iar materialele sunt de calitate superioară. Depinde foarte mult și de felul în care îl întreții. Mentenanța periodică, de cel puțin două ori pe an, este esențială.

Experții în domeniu îți vor recomanda să investești și într-o hidroizolație pentru acoperiș. Aceasta este utilă și eficientă, mai ales dacă transformi podul casei în mansardă. Aplicarea hidroizolației este bine să fie făcută cât mai repede după montarea învelitorilor!

Pentru a fi sigur că locuința ta dispune de un acoperiș de înaltă calitate, ai putea investi și în accesorii. De exemplu în parazăpezi pe acoperiș. Acestea împiedică alunecările de zăpadă de pe casă, în special în cazul acoperișurilor cu înclinație mare.

Ține cont de tot ce îți recomandă firma de montaj acoperișuri cu care alegi să colaborezi. Sunt profesioniști în domeniu, deci știu cel mai bine de ce are nevoie un acoperiș de calitate. Nu uita nici de mentenanța pe care este recomandat să o faci de cel puțin două ori pe an. Dacă vrei să o faci ca la carte, cere sfaturi experților.

Formular ofertă

Completează formularul iar noi vom reveni în scurt timp cu oferta!

Call Now ButtonSună acum